Rijlessen en opleidingen

De basis opleiding van Rijschool Marcel, wat houdt dat in?

Wanneer je de basis opleiding volgt, betekent dat niet automatisch dat je hiermee op het examen niveau kan komen. Wij noemen het dan ook wel het starterspakket. Een gemiddelde leerling heeft tussen de 36 en 44 lesuren nodig.

Wij maken gebruik van de PlanGo app. Hierdoor kun je altijd en overal voor je theorie leren, zonder hiervoor boeken mee te hoeven nemen.

Wil je graag een unieke theorie cursusdag volgen? Deze wordt verzorgd door Turbo theorie. Deze cursusgever zit door heel Nederland, dus er is altijd wel een plaats bij jou in de buurt!

Na het behalen van jouw theorie start je met één van onze ervaren instructeurs (Marcel of Wouter) met de praktijk lessen. Deze praktijklessen hebben een gestructureerde opbouw en zijn voor een ieder goed te volgen. Alle praktijk-lessen bestaan telkens uit 2 uur (2 lessen van 60 minuten). De instructeur haalt je op de afgesproken plaats op (thuis/school/e.d.) en brengt je ook steeds weer op de afgesproken plaats terug (mits dit binnen een straal van 10 km blijft waar je woonachtig bent en het qua planning uitkomt). Je hoeft dus (bijna) nooit ergens naartoe te komen en zult (bijna) nooit op eigen gelegenheid weer ergens naar toe moeten reizen. Héél soms kan het gebeuren dat de instructeur in overleg vraagt ergens anders op te stappen!


Nadat je voor het theorie examen geslaagd bent, zal Rijschool Marcel de tussentijdse toets en het rijexamen inplannen. Dit gebeurt alleen wanneer je klaar bent voor het examen en uiteraard in overleg met jou. Van het geplande examen krijg je een bevestiging in jouw mailbox toegezonden. De Tussentijdse Toets verhoogt je slagingskans enorm en wij raden iedereen dan ook aan om deze te toets af te nemen. De TTT zit inbegrepen bij het 24 & 30 uur-pakket.


Let op! Je krijgt na het behalen van de theorie een mail. De kandidaat moet scherp in de gaten houden dat zijn/haar theorie niet verloopt. Dit i.v.m het inplannen van het praktijkexamen. Rijschool Marcel is hier NIET aansprakelijk voor. Rijscholen krijgen namelijk geen melding dat het theorie certificaat verloopt.

Let op! Als het praktijkexamen eenmaal is ingepland, kan deze alleen bij een aantal uitzonderingen geannuleerd/gewijzigd worden. Deze uitzonderingen zijn: Begrafenis/crematie familielid, ernstige (langdurige) ziekte, ziekenhuisopname, etc. Neemt je zelf de beslissing om niet voor het examen te gaan, dan zal er een nieuw examen op eigen kosten ingepland moeten worden.

Voor alle Rijschool Marcel opleidingen geldt: overleg steeds met je instructeur wat het beste is voor met betrekking tot jouw opleiding. Jouw instructeur weet wat jij het beste kan doen! Soms is het nodig dat om een vervolg pakket voor de praktijk lessen af te nemen. Je instructeur zal tijdig aangeven wat hij ervan vindt, zodat een praktijkexamen kan worden aangevraagd.

De Morinel 220

8251 JC Dronten

Tel.:  06 30 00 72 73

KVK: 57621020

BTW nr.:
139241334B01

Rekeningnummer:
NL58 RABO 0153.6279.99