Rijschool Marcel - Dronten

Rijschool DigiD

Alle leerlingen moeten een DigiD hebben om de rijschool te machtigen om voor hen rijexamens of een toets aan te vragen bij het CBR. Zonder machtiging van de leerling kan de rijschool dus geen examens of een toets aanvragen.

Een DigiD is een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties (bv. UWV, IBG en CBR). De term DigiD is een afkorting van digitale identiteit.

Via de website www.digid.nl kun je een DigiD aanvragen. Je kunt daarbij zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen, zodat je hem gemakkelijk kunt onthouden. Vervolgens krijg je binnen vijf werkdagen een activeringscode thuis gestuurd. Met deze activeringscode kun je op de website van DigiD je gebruikersnaam activeren.

Om een elektronische dienst af te nemen met een DigiD (zoals het machtigen van je rijschool, zodat de rijschool examens voor jou kan aanvragen, het machtigen gaat  via www.mijn.cbr.nl) wordt je van de website van de overheidsinstellingen doorgeleid naar de inlogpagina van DigiD. Nadat je identiteit is geverifieerd, kun je een dienst afnemen.

Gebruik voor het machtigen van de rijschool het volgende rijschoolnummer: 7112H9.

Iedereen die staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie kan een DigiD aanvragen.

Er geld geen minimum, leeftijd voor het aanvragen van een DigiD.