Rijschool Marcel - Rijschool in Dronten, Biddinghuizen, Lelystad en Swifterbant

Nieuws

Moeite met de theorie?

Alle stof in 1 dag behandeld, het kan!

99% Slaging kans !

Niet geslaagd? Kan bijna niet! Maar dan mag de cursusdag nog een keer kosteloos gevolgd worden ( U betaald alleen het examen )Voorwaarden zijn wel dat binnen de twee maanden de dag gevolgd moet worden.

U Volgt de unike cursusdag in Zwolle.

Voor meer info bel : 06-30007273

Of mail naar : rijschoolmarcel@gmail.com

Automaat rijles & Prijsverhoging 2018 CBR producten !

 Naast de schakelauto is er ook de mogelijkheid automaat rijles te krijgen!   Deze lessen zullen in een nieuwe Opel Karl 1.0 automaat ( easytronic ) verzorgt worden.    

PRIJS VERHOGING !

LET OP! vanaf 1 januari 2018 gaan diverse CBR producten weer in prijs omhoog! Helaas zijn wij genoodzaakt onze prijzen aan te passen. Gezien kosten van het CBR tweede jaar op rij weer stijgen! ( Bedenk wel dat de prijs die het CBR publiceert, exclusief autohuur e.d. is.) Ook diverse andere kosten stijgen jaar op jaar. Vanaf 1 januari 2018 zijn wij genoodzaakt om een lichte prijsverhoging toe te passen.

—————————————————————————————————————

LET OP ! Nieuws van het CBR

Graag informeren wij u over een verandering met betrekking tot het indienen van Eigen verklaringen via TOP internet. Vanaf 1 november 2017 moet elke examenkandidaat zélf zijn gezondheidsverklaring indienen. Dat kan dan niet meer door de rijopleider gebeuren.

Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens. Door zelf de gezondheidsverklaring voor zijn rijexamen in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.

Communicatie

Na de zomer start het CBR met informeren van examenkandidaten dat zij zélf hun gezondheidsverklaring via Mijn CBR moeten indienen. Dit doen we via cbr.nl, de uitslagmail van het theorie-examen, een animatiefilmpje en sociale media. Ook komt er een (papieren en digitale) flyer beschikbaar die u aan uw leerlingen kunt geven.

Voorgeschiedenis

Tot het eind van de vorige eeuw was het gebruikelijk dat een examenkandidaat zelf een papieren Eigen verklaring opstuurde. Nadat het CBR medisch akkoord had gegeven op deze verklaring, kon de opleider een rijexamen voor hem reserveren. Met de komst van het online examenreserveringssysteem TOP internet voor opleiders veranderde dat voor kandidaten die alle vragen op de gezondheidsverklaring met ‘nee’ konden beantwoorden. Vanwege het gebruiksgemak kon de opleider voor deze kandidaten een digitale gezondheidsverklaring verzenden en meteen een examen reserveren. Deze gezondheidsverklaring werd vervolgens geprint en voor het examen bij de examinator getekend door de kandidaat.

Melding na examen

Vorig jaar kwam het 2.000 keer voor dat een kandidaat na het examen alsnog een medisch onderzoek moest ondergaan. De examinator kreeg dan tijdens het examen het vermoeden dat de kandidaat mogelijk niet voldeed aan de wettelijke eisen van geschiktheid. Dit doet zich 50% minder voor als een kandidaat zélf zijn gezondheidsverklaring indient.

Het voorkómen van een ‘melding na examen’ draagt bij aan een ongestoord examentraject. Een geslaagde kandidaat hoeft dan niet te wachten op een medisch onderzoek voordat hij het rijbewijs kan aanvragen bij zijn gemeente. En bij een gezakte kandidaat kan de opleider meteen een herexamen plannen en de vervolglessen hierop afstemmen.

Online indienen

Sinds 2013 kan iedereen snel en gemakkelijk zelf een gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR. Hiervan maakte een jaar later 14% van de burgers die een gezondheidsverklaring indienden gebruik. Dat percentage steeg naar 22% in 2016.


2toDrive

LET OP!!

Het 2todrive is even stop gezet voor de leerlingen die vóór 1 november 2017 nog geen 16 jaar zijn geworden. De leerlingen die al wel die leeftijd hebben bereikt mogen gewoon starten of verder de rijopleiding afronden. Waarschijnlijk begin 2018 zal het opgenomen zijn in de wet,waardoor het 2todrive weer verder zal gaan.

Het 2toDrive , ben jij 16,5 jaar, dan mag je starten met je rijlessen! Vanaf je 17e verjaardag mag je dan rij-examen doen! meer weten?

Bel of mail rijschool Marcel.

Wij streven naar kwaliteit, niets voor niets is onze slogan: JIJ DOET JE BEST, WIJ DOEN DE REST

itheorie_folder

Opel Mokka

Bij Rijschool Marcel rijdt jij in een jonge en veilige Opel Mokka.
Samen met Rijschool Marcel ben jij op de goede weg

IMG_2421

opel-mokka-dashboard 3