Nieuws

Rijschool Marcel is sinds september 2019 in een nieuwe Seat Ateca gaan rijden. Keuze van deze moderne auto ligt voor de hand. Deze auto bied een goed overzicht in het verkeer én is deze auto door zijn omvang zeer veilig te noemen. Met zijn 1.6 Tdi met adBlue toevoeging voldoet deze diesel aan alle milieu eisen van deze tijd.

Wil jij ook graag kennis maken met deze Seat Ateca?

Bel Voor info : 06-30007273

Of mail naar : rijschoolmarcel@gmail.com

Heeft u vragen omtrent de kwaliteit van dit voertuig? Wilt u zelf ook een auto uit de Vw groep? Ook daar kunt u rijschool Marcel voor benaderen.

Automaat rijles

 Naast de schakelauto is er ook de mogelijkheid automaat rijles te krijgen!   Deze lessen zullen in een Opel Karl 1.0 automaat ( easytronic ) verzorgt worden. Ook voor de mensen die een opfris cursus willen hebben in de automaat of schakel auto,zijn van harte welkom. Informeer naar de mogelijkheden. 

—————————————————————————————————————

LET OP ! Nieuws van het CBR

Graag informeren wij u over een verandering met betrekking tot het indienen van Eigen verklaringen via TOP internet. Vanaf 1 november 2017 moet elke examenkandidaat zélf zijn gezondheidsverklaring indienen. Dat kan dan niet meer door de rijopleider gebeuren.

Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn gezondheidsgegevens. Door zelf de gezondheidsverklaring voor zijn rijexamen in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.

Communicatie

Na de zomer start het CBR met informeren van examenkandidaten dat zij zélf hun gezondheidsverklaring via Mijn CBR moeten indienen. Dit doen we via cbr.nl, de uitslagmail van het theorie-examen, een animatiefilmpje en sociale media. Ook komt er een (papieren en digitale) flyer beschikbaar die u aan uw leerlingen kunt geven.

Voorgeschiedenis

Tot het eind van de vorige eeuw was het gebruikelijk dat een examenkandidaat zelf een papieren Eigen verklaring opstuurde. Nadat het CBR medisch akkoord had gegeven op deze verklaring, kon de opleider een rijexamen voor hem reserveren. Met de komst van het online examenreserveringssysteem TOP internet voor opleiders veranderde dat voor kandidaten die alle vragen op de gezondheidsverklaring met ‘nee’ konden beantwoorden. Vanwege het gebruiksgemak kon de opleider voor deze kandidaten een digitale gezondheidsverklaring verzenden en meteen een examen reserveren. Deze gezondheidsverklaring werd vervolgens geprint en voor het examen bij de examinator getekend door de kandidaat.

Melding na examen

Vorig jaar kwam het 2.000 keer voor dat een kandidaat na het examen alsnog een medisch onderzoek moest ondergaan. De examinator kreeg dan tijdens het examen het vermoeden dat de kandidaat mogelijk niet voldeed aan de wettelijke eisen van geschiktheid. Dit doet zich 50% minder voor als een kandidaat zélf zijn gezondheidsverklaring indient.

Het voorkómen van een ‘melding na examen’ draagt bij aan een ongestoord examentraject. Een geslaagde kandidaat hoeft dan niet te wachten op een medisch onderzoek voordat hij het rijbewijs kan aanvragen bij zijn gemeente. En bij een gezakte kandidaat kan de opleider meteen een herexamen plannen en de vervolglessen hierop afstemmen.

Online indienen

Sinds 2013 kan iedereen snel en gemakkelijk zelf een gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR. Hiervan maakte een jaar later 14% van de burgers die een gezondheidsverklaring indienden gebruik. Dat percentage steeg naar 22% in 2016.


2toDrive

Het 2toDrive , ben jij 16,5 jaar, dan mag je starten met je rijlessen! Vanaf je 17e verjaardag mag je dan rij-examen doen! meer weten?

Bel of mail rijschool Marcel.

Wij streven naar kwaliteit, niets voor niets is onze slogan: JIJ DOET JE BEST, WIJ DOEN DE REST

De nieuwe Seat Ateca 2019

Bij Rijschool Marcel rijdt jij in een jonge en veilige Seat Ateca , Opel Karl & Vw polo

Met trots willen wij mede delen dat we sinds september een nieuwe Seat Ateca zijn gaan rijden.

Wil jij ook graag in zo’n moderne en zeker veilige Seat rijden?

Bel of mail Rijschool Marcel
Samen met Rijschool Marcel ben jij op de goede weg